Project Description

Case Aannemingen Verhelst

Veelzijdige bouwfirma

De uitdaging

Sinds 1 april 2014 is de wetgeving rond de digitale aanwezigheidsregistratie van kracht. Dit zorgt dat bedrijven verbonden aan de bouw zich moeten registreren op bepaalde werven.
Concreet moeten alle medewerkers die een onroerende activiteit uitvoeren op een werf met een totale waarde vanaf € 800.000 zich registreren alvorens ze de werf betreden.

Deze informatie gaat nadien naar de RSZ die dankzij deze CheckInAtWork de sociale dumping een halt probeert toe te roepen.

Met ruim 150 mensen in dienst is het voor grote bedrijven zoals Aannemingen Verhelst meer een last dan een zegen.

Zij moeten immers heel wat uren extra in de administratie steken om te voldoen aan deze nieuwe wetgeving.

Johan Verhelst, gedelegeerd bestuurder van Aannemingen Verhelst, was daarom op zoek naar een systeem die er voor kon zorgen dat alle werknemers zelf konden instaan voor de registratie zonder daarbij het overzicht te verliezen.

De Oplossing

Wij bij GeoDynamics waren al vanaf de start betrokken bij het project van de RSZ en hadden als één van de eerste leveranciers een automatische link met de RSZ.

Aan de hand van een zestal oplossingen helpen wij bedrijven om de aanwezigheidsregistratie quasi automatisch te laten verlopen.

Aannemingen Verhelst opteerde om activiteitenpanelen te installeren in al hun voertuigen.
Dit helpt niet enkel te voldoen aan de aanwezigheidsregistratie, het schept ook een duidelijk beeld voor de nacalculatie en ook de loonadministratie te automatiseren inclusief mobiliteitsvergoeding.

Het werkt zeer eenvoudig. Alle personen van Aannemingen Verhelst hebben eenpersoonlijke badge met alle verplichte informatie van de RSZ.

Eenmaal ze aankomen op de werf, kunnen ze zeer eenvoudig hun badge swipen voor het paneel en de werfcode ingeven.

Deze wordt daarna in realtime doorgestuurd naar de servers van GeoDynamics waarna het doorgestuurd wordt naar de RSZ.

Verdiensten tot op vandaag

Johan Verhelst, gedelegeerd bestuurder van aannemingen Verhelst, zegt dat hij dankzij dit systeem ruim 65% van al zijn aanwezigheidsregistratie automatisch kan laten verlopen.

Iets wat aannemingen Verhelst helpt te besparen op tijd.

Maar het grote probleem blijft liggen bij de onderaannemers, aangezien deze zich ook moeten registreren.

Gelukkig hebben we bij GeoDynamics daarnaast ook nog andere systemen die perfect kunnen gebruikt worden door alle onderaannemers.

Vraag een demo

Ontdek alle mogelijkheden!

Interesse in een persoonlijke demo? Wij demonstreren u alle voordelen voor uw firma!
Vraag een demo